Pet Zvezda

BEČ – Grad bogate istorije i dobre zabave

Austrija

Glavni grad Austrije važi za jedan od najposećenijih gradova Evrope. Zadivljujuća arhitektura, bogata istorija grada, brojna mesta za zabavu i šoping samo su neki od razloga zašto vam preporučujemo da posetite Beč!

Grad dvoraca

Veliki broj predivnih dvoraca krasi Beč, ali dva se posebno ističu. Schönbrunn i Belvedere su građevine koje će vas svojom lepotom očarati. Barokni stil, preko 1400 prostorija, predivan park, zoološki vrt – sve to zajedno Schönbrunn čini jednim od najimpresivnijih dvoraca Evrope. I dok na prvi pogled deluje malo manje raskošan, Belvedere u svojoj unutrašnjosti skriva prave dragocenosti. Sastoji se od Gornjeg i Donjeg Belvedera, a sadrži Mramornu i Grotesknu dvoranu kao i očaravajuću Zlatnusobu.

beč zabava

Najstariji zabavni park u Evropi

Ne smete otići u Beč, a da ne posetite čuveni Prater. Zabavni park koji je najstariji u Evropi predstavlja jedan od poznatih simbola Beča. Neke od najzanimljivijih atrakcija su Prater Tower visok 117 metara, veliki Bečki točak, kuća strave, vožnja autića, voz smrti, rolerkosteri.

BEČ SPOMENIK

Nezaobilazna šoping ulica

Čuvena šoping ulica Mariahilferstrasse mesto je gde svaka žena ostane barem nekoliko sati. Veliki broj radnji kao što su Zara, H&M, C&A, The Body Shop, Urban Outfiters, Müller, Lush čini ovu ulicu jednom od najposećenijih. Nikako je nemojte preskočiti!

beč grad

Panorama grada

Panorama grada

Odlazak na brdo Kahlenberg ne smete propustiti! Pogled na predivnu panoramu grada će vas impresionirati. Brdo na istoku Austrije visoko je 484 metra, a na samom vrhu nalazi se restoran Stepfaniewarte.

Takođe, brojni muzeji, čuvena Bečka opera, katedrale, trgovi, kao i brojni noćni klubovi čine Beč impresivnim gradom koji zaista vredi posetiti!