Pet Zvezda

Hallstatt – prava živa bajka

Austrija

Obzirom na veličinu ovog mesta, za njegov obilazak vam nije potrebno mnogo vremena. Sasvim je dovoljan dan da obiđete i istražite sve njegove atrakcije. Ali, svakako, ukoliko odlučite da ostanete nešto duže, definitivno ćete se lepo provesti, odmoriti i napuniti pozitivnom energijom. To će vam Hallstatt mesto sigurno i pružiti. 

Iznad Hallstatta možete da obiđete Rudolfsturm, Rudolfov toranj, koji je služio za upravljanje rudarskim operacijama. Ispod njega se nalazi prelepi vidikovac, sa koga se pruža pogled na celo selo i jezero. Definitivno će vas ostaviti bez daha. Takođe, ovaj pogled je svrstan u pogled svetske baštine UNESCO-a.

Hallstatt

Nakon ovoga, preporučujemo da odete i pogledate čuveni rudnik soli, najstariji na svetu, čiji najstariji tragovi datiraju unazad 7000 godina. Ulaznica za rudnik i žičaru je oko 30 evra. Ukoliko ste u mogućnosti bilo bi veoma lepo da ga posetite, obzirom da on sa sobom nosi veliki broj priča koje će vas zanimati.  U blizini se nalazi restoran gde možete odmoriti i uživati u divnom pogledu. 

Hallstatt

Još jedna interesantna stvar jeste vožnja brodom po jezeru. Ona traje otprilike sat vremena, i cijena je 10 evra po osobi. Uživaćete u pogledu na ovaj gradić i planine koje vas okružuju.

Obzirom da je mesto malo, te su i smeštajni kapaciteti ograničeni, cene su visoke. 

Izlet u Hallstatt možete uplatiti preko agencija, koje nude ovaj aranžman. Cene su oko 70 evra, dva-tri dana. Noćne su vožnje, tako da vam smeštaj tamo nije potreban. 

Hallstatt

Nema sumnje da će vam svaka slika napravljena u ovom divnom mestu biti baš kao sa razglednice. Ako želite jedno nestvarno iskustvo, ovo ćete sigurno pamtiti, zato što ovo sigurno nije klasični gradić, niti obična destinacija.