Pet Zvezda

Još uvek nije kasno za letovanje, a Kipar je odlična destinacija!

Saveti

Kipar je ostrvska zemlja na istočnom delu Sredozemnog mora, u kojoj su još uvek prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija. Ostvo je podeljeno na grčki i kiparski deo.

kipar zastava

Glavne privredne aktivnosti ostrva su:

  • turizam;
  • trgovačka mornarica;
  • izvoz odeće i farmaceutskih proizvoda. 

Ovo ostrvo ima 340 sunčanih dana, tako da letovanje možete planirati gotovo bilo kada tokom godine. Najpopularnjje letovalište je Ayia Napa. Ranije mali ribarski grad, krajem prošlog veka počeo je naglo da se razvija i gradi. Sada ima status drugog grada, posle Ibize, po provodu! Prelepe peščane plaže krase ovo mesto, od uređenih za celodnevne žurke, do divljih plaži gde možete videti ribice i rakove.

Ukoliko se uputite u ovo mesto obavezno posetite: plažu Nissi beach, Vathia Gonia beach i Aya Thekla. U Ayia Napi ćete se po izboru hrane i pića osetiti kao da se nalazite u Grčkoj, dok po broju posetilaca pomislićete da ste u Velikoj Britaniji ili Rusiji.

kipar

Noćni život je izrazito razvijen tako da možete partijati do ranih jutarnjih časova svakog dana! Postoje i tematski klubovi, engleski i skandinavski pabovi, pa i oni u kojima se svako veče održavaju karaoke.

Nekoliko kilometara od centra, gradskim prevozom 10 min. vožnje udaljen, nalazi se najbolje ocenjen tematski akva park u Evropi – WaterWold Themed Park! Ovaj akva park je dizajniran kako za najmlađe, tako i za odrasle! Celodnevna ulaznica iznosi 37 EUR, a ona omogućava vožnje na svim toboganima. Odvojite jedan ceo dan za skok adrenalina!