Pet Zvezda

Livinjo – zimovanje iz bajke za sve ljubitelje zimskih sportova i shoppinga

Italija

Bliže nam se zima i praznici, i već je vreme za razmišljanje gde otići na odmor. Većina ljudi se raduje zimi zbog odlaska na skijanje, a na severu Italije, nadomak Švajcarske, nalazi se jedno od najpoznatijih i najposećenijih skijališta u Evropi, Livinjo.

Livinjo ski staza

U italijanskoj pokrajini Lombardija, ušuškan je Livinjo – mesto koje predstavlja raj za sve ljubitelje zimskih sportova, kao što su skijanje i snowboarding. Ogroman izbor staza na raspolaganju čini ga idealnim i za iskusne skijaše, ali i za početnike koji prvi put žele da stanu na skije. Škole skijanja su dostupne svima onima koji žele da se usavrše, ili da nauče da skijaju. Pored toga, ovde možete uživati i u klizanju, vožnji bicikla po snegu, motornim sankama, i mnogim drugim aktivnostima! Što je tiče dece, za njih su osnovani snežni parkovi i organizovana su različita dešavanja i animacije, tako da će i mališani biti veoma zadovoljni. Snega uvek ima, zahvaljujući tome što se ovo mesto nalazi na visokoj nadmorskoj visini, a staze se prostiru i na preko 2000m nadmorske visine. Avanturisti imaju mogućnost da se iskuse u paraglajdingu, a za one koji vole konje, postoji mogućnost jahanja kroz bajkovite planinske predele.

Livinjo zimovanje

Drvene tradicionalne italijanske kućice nalaze se na svakom koraku, čineći ovo šarmantno skijaško mestašce još bajkovitijim. Što se tiče smeštaja u Livinju, postoji mnoštvo ponuda, tako da svako može da pronađe idealnu opciju za sebe. Tradicionalna italijanska jela i specijaliteti u restoranima će zadovoljiti svačije nepce. Takođe, veliki broj kafića se nalazi na raspolaganju za kratku pauzu od skijanja, kao i za čašu kuvanog vina u večernjim časovima, uz pogled na predivne alpske predele.

Pored zimskih sportova, ono o čemu se mora govoriti ako pričamo o Livinju je definitivno shopping! Sa obzirom na to da je Livinjo bescarinska zona, veliki broj prodavnica, pristupačne cene i ogroman izbor stvari, čine shopping nezaobilaznim u ovom skijaškom raju.

Ukoliko ove zime želite da uživate u zimskim sportovima, ali i da obnovite svoj garderober, Livinjo je za vas definitivno idealan izbor!