Pet Zvezda

Maldivi, odmor u raju

Azija

Ukoliko ste razmišljali o tome koje je pravo egzotično mesto za odmor kao u raju, odgovor je – Maldivi. Čini ih više manjih ostrva u Indijskom okeanu. Zbog svog specifičnog geo položaja, kaže se i da imate mogućnost izbora godišnjeg dobra prilikom vašeg boravka tamo. 

Maldivi smestaj

Mada, koje  god da izaberete, uživanje je definitivno zagarantovano. Kristalno čiste lagune, plaže od belog peska, prizor kao sa najlepšeg filma, uz koji ste sigurno maštali kako bi se nekad tamo našli. Verovali ili ne ,  oko  1200 malih ostrva čini Maldive. Deo njih je naseljen lokalnim stanovništvom, deo je pretvoren u privatne rezorte. Svako od  njih je lepo na svoj način, a uglavnom ih karakteriše prelepa plaža  i svetlo plava boja mora. Obzirom da su sve ovo koralska ostrva, pesak je uglavnom lep i mekan, te vam hodanje po njemu  ne predstavlja nikakvu poteškoću. Naravno, na nekim ostrvima, ipak preovladava kamenje, ali ni to nije toliko zabrinjavajuće. 

Maldivi

Glavni grad Maldiva je Male. On je takođe ostrvo, površine od 6 kvadratnih kilometara. Samim tim, većii deo stanovništva Maldiva živi upravo ovde.  Grad sam od sebe nije ništa posebno, niti je interesantan turistima. Uglavnom ga posete prilikom odlaska na aerodrom. Da dobro ste pročitali. Maldivi takođe imaju svoj aerodrom, koji se nalazi na zasebnom ostrvu, na  10 minuta vožnje brodićem od glavnog grada.  Brodići saobraćaju na svako par minuta između ova dva ostrva. Cena povratne karte je oko 10 dolara. 

Temperatura vode je konstantno oko 28 stepeni , tokom cele godine, tako da to ne treba da vas brine. Kada se uzmu u obzir i ostali faktori , najbolji period za putovanje na ovu  rajsku destinaciju je na zimu. Samim tim što je period novogodišnjih praznika, i ovo predstavlja idealnu destinaciju za putovanje, cene na Maldivima su tada dosta više. 

Maldivi

Letovi iz Evrope su svi sa presedanjem. Cena povratne karte iz Beograda je od 500 do 800 evra. Takođe, postoji par kompanija koje saobraćaju u ovom pravcu. 

U slučaju da se odlučite na ovo putovanje u vašoj organizaciji, dobro proverite cene letova, zavisno od kompanije, i bookirajte vaš hotel na vreme.