Pet Zvezda

Misteriozni Rtanj

Srbija

Mesto mitova i legedni. Mesto koje krije mnoge neispričane priče, a one koje su ispričane su baš to štoće vas privući. Pravo mesto za istraživanje, ali i za odmor. Mistreriozni Rtanj, vam pruža razna iskustva, uživanje i beg od svakodnevnice.

Rtanj

Veoma dugi period, čak od davnina, ova planina je bila mesto prema kom su stanovnici Srbije imali poseban odnos. Osim onoga možda opšte poznatog da na ovoj planini raste ljekovito bilje, koga na drugim mestima skoro i nema, Rtanj je još više u narodu poznat kako zbog svog neobičnog oblika, tako i bar kako se priča, mističnih pojava na njemu.

Ono što prvo zapazite kada pogledate u ovu planinu, jeste karakterističan poseban oblik, a to je savršena trostrane piramida. Da li je uopše moguće, da je ovo prirodni fenomen, nastao sam od sebe? Napomenućemo da je na Svetskom kongresu istraživača neidentifikovanih letećih objekata, pre dve godine, donet zaključak da je baš ova planina centar vanzemaljskog života.

Zbog ovoga je, između ostalog i Srbija interesantna svim svetskim silama. Vama se naravno daje za slobodu da izaberete da li da verujete u ovo ili ne.
Osim ovih istraživanja, domaći istraživači tvrde da piramida Rtanj deluje na takav način da apsorbuje negativnu energiju iz okoliine i trasformiše je u onu suprotnu koja deluje na ljudski organizam.

Rtanj

Za ovu prirodnu piramidu Rtanj se veruje da je iznutra prazna, ali da su svi ulazi u nju zatvoreni. Kako kažu da onaj ko je prošao kroz nju više nije bio ista osoba. Vrh Rtnja je Šiljak i iznosi 1565 metara. Baš na njemu se nalaze ruševine nekadašnje crkve, kapele Sv.Đorđa.

Za one koji više veruju u realno, Rtanj ima i takvih stvari. Zaštićeno je prirodno bogatstvo, najviše zbog endemskih vrsta koje ovde uspevaju. Ovo je takođe izuzetno mesto za planinare, pogotovo amatere.

Za smeštaj vam preoručujemo hotel Ramonda. Dobio je dobio naziv po cvetu ramonda serbika, koji je naučnicima ovde najzanimljviji. Malobrojni meštani će se uvek naći tu negde da vam ispirčaju sve one priče vezane za ovo čudesno mesto. Kao što smo vam rekli na početku, vaša stvar je hoćete li i želite li verovati u ovo, ali ovo je definitivno ono što turiste ovde privlači. Nalazi se 200 km od Beograda, te bi bilo dobro da ga posetite i pokušate da se uverite ili ne, sami u sve to što Rtanj nudi.