Pet Zvezda

Saveti i cene za najbolje zimovanje na Kopaoniku

Saveti

Kopaonik ili još poznat kao i Srebrna planina, jedna je od najpopularnijih destinacija za zimovanje u Srbiji, ali i za letovanje. Odličan je izbor za odmor i razne aktivnosti, jer je bogat istim, a pritom nudi i smeštaj za svačiji džep, ukusnu hranu i drugo.

kopaonik

Za vas smo pripremili neke od najbitnijih informacija, saveta, ali i zanimljivosti koje će značiti ako je vaš izbor zimovanja Kopaonik.

Smeštaj za svačiji džep

Kopaonik nudi apsolutno sve i po raznim cenama. Od privatnog smeštaja koji je povoljniji i gde imate svu intimu, do najluksuznijih hotela, gde vam je sve na dohvat ruke, a ugođaj maksimalno upotpunjen. Najpoznatiji hoteli na Kopaoniku su svakako Grand hotel, Putnik, Gorski, Angella, Millmari resort.

Uz specifičan vid smeštaja kao što su apart hoteli Kopaonik svojim turistima nudi mogućnost da odsedaju u kompleksu sa različitim smeštajnim kapacitetima, gde je gostima obično na raspolaganju studio za jednu, dve ili više osoba, kao i sobe apartmani sa kuhinjom.

Za razliku od klasičnih apartmana ovde ćete na raspolaganju, ukoliko to želite imati i uslugu restorana. Kopaonik se može pohvaliti sa više kompleksa apart hotela, od kojih su najpoznatiji Nebeske stolice (1 i 2) i Mujen Lux. Što se tiče privatnog smeštaja postoje razne vile, vikendice, apartmani gde možete birati smeštaj. Vikend naselje i mesto Brzeće, raspolažu sa velikim brojem privatnih kuća i vila.

kopaonik staze

Skijanje na Kopaoniku

Ukoliko vam je omiljeni zimski aksesoar ski pass Kopaonik će vas sigurno oduševiti svojim stazama i uređenjem celog ski centra. Uz 24 žičare i ski lifta, i kapacitete od 33 000 skijaša po danu ova planina može da ugosti sve ljubitelje zimskih sportova čak i u jeku sezone.

Ukoliko nemate svoju opremu za skijanje, ceo komplet možete iznajmiti na jedan ili sedam dana u mnogim radnjama na Kopaoniku. Cena za odrasle osobe je oko 6200din na nedeljnom nivou, a za decu oko 4200din.

Za sve početnike i one koji žele da nauče da skijaju, ovde postoji pet ski-škola koje možete pronaći na internetu. Individualni čas se kreće od 30e, a komplet od 12 časova preko 118e.

Ostali sadržaj na Kopaoniku tokom zime

Ukoliko skije i snowboard nisu vaša strast, ne brinite, sigurno vam neće biti dosadno. Zima na Kopaoniku podrazumeva i tradicionalne aktivnosti poput sankanja i klizanja. Od skoro se čak i staza Karaman greben zatvara za skijaše dva puta nedeljno u popodnevnim satima kako bi se mlađi posetioci sankali. Svakako zdrava šetnja i prelepi pejzaži nikad nisu loš izbor, a nakon toga možete iskoristiti ponude spa centara ili bazen.

Za turiste avanturističkog duha je posebno zanimljiv izlet, vožnja kvadovima ili motociklima i upoznavanje planine sa ili bez vodiča ako ste već iskusan vozač. Izlet sa vodičem je oko 50e.

kopaonik skijasi

Noćni provod na Kopaoniku

Za najbolji provod na Kopaoniku zaslužna su poznata mesta kao što je “Mr. Stefan Braun KOP” – u kome rade najbolje obučeni baristi, kao i “The PUB Kopaonik”, čije radno vreme započinje planinskim doručkom a završava se uz kuvano vino, točeno pivo i muziku. Definitivno najbolji završetak dana.