Pet Zvezda

Trst – shopping tura u carskoj luci

Italija

Od pešačkih zona sa radnjama u nizu, preko harizmatičnih jevrejskih kvartova sa najraznovrsnijom robom, sve do prostranih dizajnerskih outlet-a, iz posete Trstu nećete otići praznih ruku. 

trs italija

Prilikom šetnje starim delom grada i obilaskom četvrti Borgo Teresiano susrešćete sa brojnim lokalima sa raznolikom ponudom. Tu su male antikvarnice, stare knjižare, ali i muti-brend radnje sa robom poznatih dizajnerskih brendova. Bilo da želite da se ponovite ili ponesete kući jedinstveni suvenir, u Trstu ćete naći sve što tražite. 

Ukoliko želite da izdvojite vikend posvećen obnavljanju vašeg garderobera, opcije su brojne. Nadomak Trsta nalaze se dva odlično opremljena outlet centra Palmanova Outlet Village i Noventa di Piave Designer Outlet. Oni poseduju veliki broj high-street brendova poput Zare i H&M-a, ali i luksuznih brendova kao što su Valentino, Max Mara i Dolce&Gabbana. Ovi outleti pružaju popuste od 30-70% tokom cele godine, tako da možete naći ekskluzivne komade po izuzetno povoljnim cenama.

Ako ipak ne biste da napuštate centar Trsta na raspolaganju su vam shopping centri Via Gulia i Torri d’Europa, kao i mnogobrojne ulične radnje sa proizvodima od kože. Piazza dell’Unita d’Italia je pravo mesto za vas ako tražite unikatan nameštaj, nakit ili izvrsna umetnička dela. Za one koji bi iz Trsta da ponesu “vintage” komade garderobe ili obuće iza kojih leži priča, mogu se prošetati do Piazza di Cavane, jednog od najstarijih delova Trsta.

Veliki izbor, visok kvalitet i pristupačne cene su i više nego dovoljni razlozi zašto Trst treba da bude vaš izbor kada odlučite da se častite nečim novim. Potragu za idealnim komadima će vam ulepšati znamenitosti grada, prelepi prizori i celokupan italijanski duh. Ponesite dovoljno kofera, jer sigurno ćete se vratiti sa više stvari nego što ste došli!