Pet Zvezda

Zemlja osmeha, Tajland

Azija

Žudite za avanturom, novim iskustvom i upoznavanjem nove kulture?  U tom slučaju, Tajland je idealna destinacija za vas. Tajland je država Azije koja je dugo vremena nosila naziv Sijam. Predstavlja spoj modernog  i užurbanog života, ali i upečatljive azijske tradicije. Poznat je kao zemlja orhideja, tropskih šuma, mističnih reka, ali ono po čemu je najpoznatiji jesu raskošni hramovi i nasmejani ljudi. Te se zbog toga za njega kaže da je  baš on “ Zemlja osmeha “ . 

tajland

Prestonica Tajlanda jeste Bangkok, koji vam pruža brojne mogućnosti. Važi za modernu prestonicu, divlje energije. Ono što najviše privlači turiste u ovom gradu je Grand Palace. To je kraljevska palata, stara preko 200 godina i njena najstarija statua Bude, posuta zlatom.

Na jugu se nalaze fascinantne divlje plaže. Karakterišu ih visoke palme i sedefasti pesak.  Za one znatiželjne i željne novog iskustva, preporučujemo Chang Mai. Gradić na severu zemlje. Zahvaljujući njemu ćete zaista upoznati Tajland i zaviriti u njegovu dušu, videti sva ta rižina polja i lokalna plemena. 

tajland

Osim toga, ostrvo Koh Phangan, stvoreno za pravi odmor i hedonizam. Zatim Koh Samui, Krabi, a za najbolje žurke i provod, tu je Phuket, mesto gde vlada dobra energija. Pored brojnih plaža, hramova i vodopada, možete da posetite i farmu leptira, krokodila. 

Putovanje u ovu zemlju je jedno potpuno drugačije iskustvo od svega onoga na šta ste navikli. Urbani gradovi, pusta ostrva, egzotična hrana i prašume.

Toliko različitosti i kontrasta je stalo u jednu državu. A na sve ovo, cene su vema prihvatiljive, što između ostalog dodatno privlači turiste. Njihova zvanična valuta je Tajlandski bat, a 1 evro je 37 THB .  Najpoznatiji tajlandski centri poput Bangkoka, Pi Pi ostrva i Puketa, imaju sve što vam je potrebno. Poseduju veliki broj restorana, sa raznolikom hranom, za svačijij ukus, obzirom da je njihova tradicionalna hrava dosta začinjena. Mada, ona je ipak najpovoljnija u državi. Pirinač  se nalazi u skoro svim specijalitetima. A neka od boljih njihovih jela možete dobiti za oko 30 THB, što je, priznaćete jefitnije i od očekivanog. 

tajland

Još jedna stvar, zbog koje je Bangkok prepoznatiljiv jesu tuk tukovi. To su posebna otvorena vozila, veoma praktična za gužvu, a idealna za obilazak grada.

Tajland će vam definitivno probuditi maštu i ostaviti veoma snažan utisak na vas, kao i na celo vaše putovanje.